Nyuszikaja

Ételek, receptek, kísérletek, tanulás.

A tiltott fa gyümölcse 2014. március 11.

Filed under: "fingerfood" — szaboagi @ 17:39

Miért van, mintha Barnabás a maga 29 hetes eszével tudná, mit nem szabad? Ha szabad megenni a zsepis kosarat (kívülről), tuti a zsepi kell belőle, amit nem szabad. Ha szabad mászni a babzsákon, tuti a babzsák mögé rejtett porszívó kell neki. Ha szabadna tépni a karkötőmet, az órámat akarja megcsócsálni. Az újságot tépni szabad, ő enni akarja. A könyvespolcot pakolhatná, az nem érdekli. Az újságoskosarat ehetné, inkább a kuka és annak tartalma kell. Még szerencse, hogy a macska jelenleg még gyorsabb nála és időben odább tud állni, ha Barnabás közeledéssel fenyegeti. Gondolkoztam azon, hogy velem van-e a baj, hogy mindent tiltok neki, pedig nem, mert tudom én, neveljünk bátor és kíváncsi gyereket, hagyjuk kibontakozni az érdeklődését, ne tiltsunk el tőle minden tárgyat, na de ha lemosom a porszívó csövét, hogy hadd játsszon vele, akkor tuti belülről kezdi el nyalogatni (ne mondjátok el senkinek, de sajnos megtörtént). Ha odaadom a papucsom tetejét, hogy felügyelet mellett vizsgálja, akkor biztos, hogy a talpát kell megízlelni. És akkor még – tegyem hozzá – a felfedezős kor legelején járunk…..

Amúgy hihetetlenül cuki, ahogy dumál (kvákvá, dedede, vávává, ahoj, meg mindenféle vegyes hangzós szavak), meg iszkol mindenfelé (leginkább a papucs és a porszívó felé), de még azért volna mit tökéletesíteni a kúszás-mászáson.

Fürdetni kb. lehetetlenség, mert menne mindenfelé a kádban is, leginkább felállni, hol máshol, hiszen a csúszós, vizes műanyag kád tökéletes alkalmas erre ugyebár.

Amúgy meg most hozta rám a frászt, ébredt, szokásos duma és játék a kiságyban. Megyek be egy idő után, csak megnézem, mivel játszik, erre látom, hogy a gyerek háton, a feje lóg ki a kiságyból a hiányzó ágyrácsnál, mint aki felakasztotta magát, de Barnabást nem ilyen fából faragták, ő vígan dumált közben és mikor erőltetett nyugalommal kivettem a rácsok közül, vígan ugrált meg kalimpált a kezemben.

Egyébként meg tök szemétség, hogy az anyukák a lelküket kiteszik, hogy őuraságaikat és őhercegnőiket egész álló nap szórkoztassák, majd este, mikor hazaér A Nagy és Erős APA, a gyerek röhögőgörcsöt kap és kiszalad örömében a világból. Nem történt semmi, APA csak feltűnt a színen…

Utóiratként elmondanám, hogy volt egy jegyzettömböm. VOLT, nyugodjék békében. Gondoltam, hadd játsszon vele. Csakhogy a babanyál hatására a papír folyékony halmazállapot vett fel, lehetetlenné téve a későbbi használatot. Mit neked meggypüré. Cellulózt a gyereknek!

Reklámok
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s