Nyuszikaja

Ételek, receptek, kísérletek, tanulás.

Zabkása 2.0 2013. január 3.

Filed under: Reggeli — szaboagi @ 10:52
Tags:

Mivel már unom a zabkása-variációkat, muszáj volt újítani kicsit.

A zabkása tipikusa olyan étel, hogy teljesen mindegy, mit teszünk bele és hogyan készítjük el :)

Pl. lehet főzni tejben, vízben vagy fele-fele. Lehet előző éjjel beáztatni a zabpelyhet és úgy enni hidegen. Joghurttal könnyíteni.

Kedvenc ízesítések:

alma-fahéj (alma reszelve vagy kis vajon átmelegítve, vagy szeletben, nyersen hozzáadva)

banán-kókuszreszelék

Egyéb adalékok: amarántmag, lenmagpehely, mandulapehely, mazsola, bármilyen aszalt gyümölcs, bármilyen nyers vagy párolt gyümölcs, menőzéshez áfonya :). Joghurt, méz. Dió, bármilyen mag, ki mit szeret.

Én a spar-os aprószemű zabpelyhet használom, így kb. 3-5 perc alatt a közepesnél kisebb lángon megfől. Lehet variálni mindenféle búza-vagy rozspelyhekkel is.

Mai újítás:

1/3 csésze zabpelyhet vízben megfőztem.

A tűzről levéve két nagy  tk joghurtot kevertem hozzá. Közben egy csepp vajon megpároltam almát és banánt, illetve pár szem gránátalmamag is került bele. Egy fél tk mézzel nyakon öntve átforrósítottam és ment a kása tetejére.

Megjegyzés: Béres Alexandra pl. a tejet felforralja két édeskével és úgy főzni meg benne a zabot. Egy helyen olvastam, hogy kevés vizet önteni  a zabra, megvárni, amíg felszívja, utána jöhet a többi víz. Tapasztalat szerint, minden módszert kipróbálva, mindig tökugyanaz az eredmény :) Kivéve, hogy méz és minden édesítő nélkül főzöm, újabban tej nélkül. A gyümölcsöktől (főleg banán) úgyis elég édes lesz.

Reklámok
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s