Nyuszikaja

Ételek, receptek, kísérletek, tanulás.

Menüterv 2011. február 21.

Filed under: menüsor — szaboagi @ 14:49

Hétvégén nagy vendégség lesz, 8,5 fő, 9 teríték.  Egy hét előkészület, 3 nap főzés. Afterwork, éjjeli műszak.

Vendégváró:

Előétel: leves

  • Mentás zöldborsóleves
  • vagy sima zöldségleves, húsmentesen

Főételek:

  • Egészben sült báránycomb, “bone in”, narancsos-rozés ízesítéssel, vele sült zöldségekkel, valami ilyesmi
  • Sokkal, de sokal jobb lesz a bárányka így: Kicsontozva, a csont helyére rozmaring tömve, kenyérbeles-fűszeres panírban, sós kéregben (kemencében) megsütve. Frissen. Médiumra.
  • Ragacsos csirke
  • Vészhelyzetre: karaj csirke  rukkolával és sonkával betekerve
  • Sült lilahagyma Jamie módra, valószínűleg a bárány melllé be fog csücsülni.
  • Zöldésgköret
  • Póréhagymás krumplipüré
  • Rizs

Desszert, édesség:

Szerencsére egy részük, pl. a rugi és a keksz sütés előtt vagy után fagyasztható, így péntek estére csak 6 fogás elkészítése marad :)

Ötleteket, tanácsokat szívesen elfogadok mindig :) P. a barikát hogyan melegítsem fel, nem szárad-e az ki, és a sajtos keksz fagyasztható-e sütés előtt, ha tejes a tészta?

Mi van még, amit előre el lehet készíteni és le lehet fagyasztani a rugi, a keksz és a ragacsos csirke mellé?

Reklámok
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s