Nyuszikaja

Ételek, receptek, kísérletek, tanulás.

Nigella karácsonyi chutney-ja 2011. január 17.

Filed under: "fingerfood" — szaboagi @ 19:00

A karácsonyi menüben a chilis-vaníliás csirke mellé készült, és néhány ajándékba is ment.

Hozzávalók:

750 g alma, meghámozva, kimagozva, kicsi kockákra vágva

1 hagyma, durvára apírtva

500 g áfonya helyett 300 g vegyes erdei gyümölcs

250 g datolya

2 mandarin 1 narancs héja reszelve, leve és a rostok

400 g 300 g cukor

0.5 tk őrölt szegfűszeg

1 tk örőlt gyömbér

1.5 tk őrölt fahéj

0.25 tk chillipor

500 ml 350 ml fehérborecet

1 tk só

Összesen kb. 2 liter lesz az eredeti mennyiségekkel.

  1. Az előkészített hozzávalókat tegyük egy nagy fazékba.
  2. Forraljuk fel.
  3. Kis lángon 1 órát főzzük.
  4. Öntsük sterilizált üvegekbe, fordítsuk fejre 5 percre, majd díszítsük fel, és tegyük el.

Sötét helyen egy évig eláll, felbontva egy hónapig, hűtőben.

Jó sült húsokhoz, sajtokhoz, rántott sajt mellé, vad-és sült csirkéhez, bármihez, amihez kompótot ennénk.

Eredeti receptet eltávolították, de a deliciousmagazine-on volt fent, Nigella nevéhez fűződne.

 

Reklámok
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s