Nyuszikaja

Ételek, receptek, kísérletek, tanulás.

Túrófánk 2010. október 12.

Filed under: Édességek — szaboagi @ 19:13
Tags:

Ha nem lenne annyira bűnös élvezet, mint amennyire, kétnaponta tudnám enni. Remek uzsonna, vacsora, finom levesek után második. A forrásra nem emlékszem, füzetbe van kiírva :(

Hozzávalók:

25 dkg túró, kissé áttörve (flancolós esetben ricotta, de ha túró, akkor is jobb minőségű legyen)

25 dkg liszt

3 tojás

175 ml tejföl (de sokkal gyakrabban joghurtot használok hozzá)

4 ek cukor

1 vaníliás cukor

1 kiskanál szódabikarbóna

  1. Kutyul, olajban süt :)
  2. Na jó, ennél részletesebben: keverjük össze a túrót a tojásokkal, tejföllel, cukrokkal, sóval. A szódabikarbónával elkevert lisztet szépen belekeverjük.
  3. Sok olajat forrósítunk.
  4. Szaggatás: nekem 100%-osan bevált a trükk, hogy egy teáskanállal ki a tálból, másik teáskanállal le a kanálról be az olajba. Így a mancsok is tisztát maradnak, elég ragacsos a tészta ugyebár.

Porcukorral meghintve, lekvárba tunkolva mennyország.

Ez az adag elég brutálisan sok, kettőnknek két étkezés, másnapra eltehető a tészta, de januárban heten is jóllaktunk belőle uzsira.

Reklámok
 

One Response to “Túrófánk”

  1. Agi Brunsdon :-)) Says:

    Szia Csajszi!
    Ratalaltam oldaladra es a turofankra,amint kiprobaltam kudom hogy sikerult,addig is pusza!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s