Nyuszikaja

Ételek, receptek, kísérletek, tanulás.

Sütőtökös gnocchi fűszeres paradicsomszósszal 2010. október 10.

Filed under: Tésztaétel — szaboagi @ 09:09
Tags:

 

Sütőtökös gnocchi

 

Ismét elnézést kell kérnem a fotóért. :( Történet nincs, villámebéd.

Hozzávalók:

40 dkg sütőtök hámozva, felkockázva

liszt (amennyit felvesz)

1 tojás

só, bors

kb. 5 dkg krémsajt (nekem nagyon bevált a Spar frisssajt, vagy nem is tudom, milyen néven kínálják.)

Paradicsomszószhoz:

1 konzerv darabos paradicsom

1 kis konzerv paradicsomsürítmény

Zöldfűszerek, lehetőleg frissen: zsálya, kakukkfű, rozmaring

1 kis vöröshagyma,

1 nagy fokhagyma

  1. A tésztához a sütőtököt megpucoltam, apró kockákra vágtam, 2 kanálnyi vízzel feltettem a tűzre és puhára pároltam. Ennél a lépésnél nagyon fontos lenne, ami nekem nem sikerült, a lehető legjobb víztelenítés, ugyanis ha nagyon nedves marad a tök, sok lisztet vesz fel, és vagy nagyon nehéz lesz, vagy túl lágy, ahogy én is jártam.
  2. A kész tököt kiterítettem egy tányérra, és ahogy a krumplis gnocchinál, itt is fontos a teljes kihűtése.
  3. Ha kihűlt, hozzátettem a tojást, a krémsajtot, kis sót, és annyi lisztet, amennyit felvett. Legyen sűrűbb, mint a nokedli.
  4. Állni hagyjuk. (Már aki nem felejti el…)
  5. Közben a szószt el lehet készíteni: hagymát olívaolajon üvegesre, hozzá ment a fokhagyma, a paradicsomok, és a fűszerek. Ha nagyon sűrű lenne, kis vízzel fel lehet hígítani.
  6. A gnocchit (expressz mód) egy uzsonnás zacskóba töltöttem, kivágtam az alját, és a lobogó forró vízbe nyomtam a kis nudlikat. Mivel a módszer még tökéletesítésre szorul, ennek eredményeképpen a képen látható nudlik kevésbé hasonlítanak a gnocchira, de képzeljük el, milyen szép lenne. (Ha az ember lánya hagyja pihenni a tésztát, ami eleve kellő sűrűségű, a gőz fölött zacskóból nyomkodást egy késsel lehet segíteni, így már a formája kevésbé hasonlít … arra, amire a miénk hasonlított (még jó, hogy nem valami kakaós tésztáról van szó, ugyebár…)
  7. Addig főztem, míg fel nem jött a víz tetejére, ez kb. fél perc adagonként.

A paradicsomszósz kellemes csípősségével nagyon jó párost alkotott az édeskés tészta. Sokkal lágyabb, minz a krumplis gnocchi, és nagyon finom. Érdemes kipróbálni.

Forrás: Flat-catnél

Reklámok
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s