Nyuszikaja

Ételek, receptek, kísérletek, tanulás.

Pisztáciás sertéssel töltött csirkecombfilé 2010. szeptember 19.

Filed under: Húsok — szaboagi @ 09:40
Tags: ,

A nevezetes szülinapi ebéden ez volt az egyik főétel.

Bár számomra szokatlan, hogy egyféle húsba töltünk másfélét, de bizonyára bennem van a hiba.

A lényeg,  hogy finom volt, még a csirkecomb filézését is sikerült véghezvinni (nyilván ez is férfimunka :), még jó, hogy a trükk benne van a Szakácsok könyvében)

Hozzávalók:

4 csirkecomb

só, bors

1 kis csomag (25 dkg?) bacon

30 dkg darált sertéshús (eredetileg kolbászhús)

egy marék hámozott pisztácia (sózottat használtam)

1 tojás sárgája

fűszerek – eredetileg friss kakukkfű

Mártáshoz: 2 ek. Marsala bor, 1 merőkanálnyi alaplé

  1. Kicsontoztam (-ta) a 4 csirkecombot, a bőre rajta maradt.
  2. Összekevertem a tölteléket: a darált húsba tettem a tojás sárgáját, fűszereket (sajnos csak szárított volt itthon: bazsalikom és kakukkfüvet tettem bele). Belekevertem az apróra vágott pisztáciát is.
  3. Összeállítás: az enyhén besózott csirkecombfiléket kiterítettem, egy réteg töltelék került rá.
  4. Feltekertem, majd az egész csomagot a tetőcserépszerűen egymásra tett szalonnákba tekertem bele.
  5. Egy jó méretes alufólialapra fektettem és beletekertem jó szorosan, a széleit szaloncukorszerűen zártam. Az eredetileg itt el is köti  a végét.
  6. A négy óriás szaloncukrot enyhét ecetes vízben 35-40 percig posíroztam (nagyon menő ezt így kimondani, igaz-e?)
  7. Kihűltek, kicsomagoltam.
  8. Kevés olívaolajon átpirítottam a csirkecsomagokat.
  9. A mártás most elmaradt, mert mindenki éhes volt már: a szalonna után maradt jó kis zsíros szafthoz keverjük a Marsala bort és az alaplével besűrítjük.

Rizzsel adtam.

A recept forrása Gordon Ramsay: Csak könnyedén c. opuszából

Saját érdemeimet csökkentendő, itt a videó, ahogy a “Mester” csinálja :)

Reklámok
 

One Response to “Pisztáciás sertéssel töltött csirkecombfilé”

  1. […] Jött a coq au vin és a Ramsey-féle csirkecombtekercs. […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s