Nyuszikaja

Ételek, receptek, kísérletek, tanulás.

gyömbéres-almás csirke 2009. február 5.

Filed under: Húsok — szaboagi @ 21:29

1-136

a múlt heti vendégvárás közepén, ebédre készült ez a csirke, sthaljuditos ez is.

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell

egy nagyobb dió méretű gyömbérdarab

1-2 alma

1 dl tejszín

kb 1-2 ek liszt (eredetileg keményítő, de nem volt lelkierőm a boltban még azt is felkutatni)

újhagyma

1 dl (vagy több) fehérbor

A csirkét aprítottam, kis olajon megsütöttem, majd kivettem a serpenyőből

Kis olajon az újhagymát megfuttattam

Kis (khm…) bort öntöttem hozzá, ez egy kis ideig gyöngyözött.

Jött bele az alma és a gyömbér, ők így együtt párolódtak, míg az alma nem lett egészen puha

Besűrítettem a tejszínbe kevert liszttel, rottyant egyet-kettőt.

Vagy a tejszín előtt vagy után visszapotyogtak a csirkedarabok is.

Currys rizzsel tálaltam.

Reklámok
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s