Nyuszikaja

Ételek, receptek, kísérletek, tanulás.

a hetedik te magad légy… 2008. október 31.

Filed under: Egyéb — szaboagi @ 10:55

mivel a blogomat nem nagyon olvassa senki,  de mivel páran, köztük Zsófi mindenkinek továbbgurította, így én is megszólítva érzem magam :) elnézést. továbbgurítom mindenkinek, aki szeretné megosztani önmagát.

1. fél éve költöztem az új lakásomba. addig nem nagyon főztem, a sötét, büdös, kitakarítva is a koszosság érzetét keltő albérleti konyhámban nem nagyon ihletett meg semmi. a sütik rendszerint elégtek, a kaják gyorsak és érdektelenek voltak. a főzéssel így hát az új lakással együtt kezdtem ismerkedni. sokáig csak olvasgattam a blogokat, aztán, mivel alkalmak is adódtak, és volt kinek, elkezdtem egyre érdekesebb ételeket főzni/sütni. és imádom a sütőmet, mert nem égnek el benne a dolgok :)

2. van egy macskánk, Bogyó, picicica, 3-4 hónapos igazi dög. így lettünk hárman egy család. :) egyelőre csak ilyen formában.

3. tanár volnék papír szerint, 2 diplomával, de a munkámban ezt csak közvetve tudom hasznosítani. rettenetesen utáltam az egyetemet, és imádom a mostani munkámat.

4. régebben sokkal lobbanékonyabb és hisztisebb voltam, mostanában sokat faragtam ezen. igyekszem javulni, de oroszlán lévén még mindig képes vagyok bármiből melodrámát csinálni. mesteri fokon űzöm.

5. sosem vagyok elégedett semmivel, amit csinálok. próbálkoztam többféle kreatívkodással (bögrefestés, rajz, tánc, fotó, irodalom, decoupage), de mindennel felhagytam, mert szerintem mind vacak lett. nem vagyok elég precíz sem ehhez.

6. szeretem a könyveket (szakmai ártalom), de ha valami nem fog meg első benyomásra, nem olvasom végig. óvodás korom óta tagja vagyok minimum egy, de inkább több könyvtárnak, jól érzem magam a könyvtárakban, de saját könyvem elég kevés van.a szakácskönyveket is kölcsönzöm és fénymásolom, ami érdekes lehet. de szeretném megvenni valamelyik gordonramsay-könyvet, ha lenne rá “alkalmam”. de inkább megvárom, amíg bekerül a könyvtárakba :)

update081105-én: tegnap megnéztem a könyvesboltban a gordonramsay-könyveket. nem kell, köszönöm szépen. túl nagy, túl drága, túl tolakodóak a fotók és ehhez képest kevés a recept. melyek bizonyára nem rosszak. pl. a mézes sütött sárgarépa eléggé izgat. szóval most már biztos, hogy könyvtár. majd 0,5-1 év múlva. ráér.

7. az igazi kikapcsolódást a turkálás és a sorozatok adják. gilmore girls, six feet under, heroes, house, desperate housewives.

Reklámok
 

2 Responses to “a hetedik te magad légy…”

 1. sajtkukac Says:

  Na, én most elolvastam :-) Még nem néztem alaposabban körül, de ami késik, nem múlik (ezt veheted fenyegetésnek is :-)
  Több közös pontunk is van, ezeket mindig olyan nagy élmény felfedezni! 3-4-5-6-7 – akár rólam is szólhatna :-) De macska helyett nekem 3 gyerekem van :-)
  Niki

 2. nyuszikaja Says:

  Ha más nem, a gasztronómia-függőség különböző formái pedig egészen biztos közös pontok mindannyiunkban :)
  Ennél már csak több lehet :)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s