Nyuszikaja

Ételek, receptek, kísérletek, tanulás.

Sárgabarackos clafoutis 2008. október 20.

Filed under: Édességek — szaboagi @ 19:31
Tags: ,

A dolog úgy kezdődött, hogy évekkel ezelőtt már csináltam egyszer, de nem igazán sikerült jól.
Chilinek igaza van, mikor azt mondja, hogy amilyen egyszerű a tészta, olyan nehéz eltalálni, kinek hogyan jó.
Ezer hála neki az éppen jó tésztáért.
Hozzávalók:
30-50 dkg sárgabarack
2 tojás
egy tojássárgája,
1, 5 dl tejszín
1 dl tej
5 dkg liszt
10 dkg cukor
vanília
konyak
vaj a kikenéshez
és a hiányzó mandulaforgács

A sütőt előmelegítettem 180fokra
A tojásokat cukorral, sóval kikevertem
Hozzáadtam a lisztet, és csomómentesre kevertem
Hozzáadtam a tejet, a tejszín apránként, szép krémes tészta lett
Hozzá vaníliakivonatot, konyakot löttyintettem

Sütőtálat vajjal kikentem (én nem sajnáltam belőle)
Rá a baacki (úgy a szép, ha szépen egymás mellé állnak, hogy a csücsök kilátszódjon, mert úgy jó a tészta, ha kikandikálnak a gyümölcsök belőle)
Rá kis cukor
Ráöntöttem a tésztát
Ment be sülni úgy 40-45 percre

Jó, ha a formában hűl.
Majd rá mehet még mandula (ez most kimaradt) és porcukor

aztán jöhet az élvezet: olyan, mintha friss, forró baracklekvárt ennél valami isteni finom ruganyos, lágy tésztával a tetején.

A fotó most is lemaradt, majd ha igazán profi házitündér leszek, akkor fotózok is :)

Reklámok
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s